Mobiele scheidingswanden

Elementen overzicht Commandoornl

Bekijk hier het elementen overzicht Commandoor voor de paneelwanden met het type commandoor. Je vindt onder andere de technische aspecten en element types.

We starten met de techniek tot in detail. Hierbij gaan de over de algemene kenmerken van de rail, de looprollen, de instelling van de hoogte van elementen, de verticale aansluiting en de elektracontacten. Daarna volgen de technische kernmerken, zoals: de horizontale afdichting, drukbalken, frameconstructie, glas, optionele kenmerken en de bediening van de paneelwanden.

Daarna bekijken we de element types

 • Een normaal element
  Standaard basiselement.
 • Hoek- of speciaal element
  Alle elementen kunnen optioneel voorzien worden van hoekaansluitingen (EE), bestemd voor aansluiting op een andere paneelwand. Verder zijn alle denkbare speciaal elementen (SE) optioneel.
 • Binnenliggend telescoopelement
  Alle modellen worden standaard geleverd met een telescoop met een binnenliggende koffer (TEF). In ingeschoven toestand loopt het telescoopelement evenwijdig aan de wand. De telescoopkoffer is hetzelfde afgewerkt als de wand.
 • Telescopische wandlijst
  Standaard worden de Commandeur en Select120 met een telescopische wandlijst uitgevoerd. Ook de modellen Select 100 en 110 zijn met een telescopische wandlijst te leveren. Groot voordeel is dat alle benodigde elektrotechniek als trafo, microprocessor en sleutelschakelaar voor het Multi Electric systeem compleet is geïntegreerd. De telescopisch wandlijst is hetzelfde afgewerkt als de wand.
 • Vast aangeslagen doorloopdeur
  Het telescoopelement kan vervangen worden door een vast aangeslagen doorloopdeur. De doorgangsdeur is even hoog als de van en is gemonteerd aan de aanwezige bouwkundige wand. Het deurblad is aan de onderzijde voorzien van drukbalken, die automatisch uitschuiven bij het sluiten van de deur.
 • Doorloopdeurelement (enkelvleugelig)
  Deze verschuifbare doorloopdeur is voorzien van een hoogwaardig gelast, stalen frame. Door deze stabiele constructie is geen vloervergrendeling of vloerrail nodig. Het deurblad is aan de onderzijde voorzien van drukbalken, die automatisch uitschuiven bij het sluiten van de deur. Bij het verschuiven van de doorloopdeur wordt het deurblad automatisch vergrendeld.
 • Doorloopdeurelement (dubbelvleugelig)
  Deze verschuifbare doorloopdeur is voorzien van een hoogwaardig gelast, stalen frame. Door deze stabiele constructie is geen vloervergrendeling of vloerrail nodig. Het deurblad is aan de onderzijde voorzien van drukbalken, die automatisch uitschuiven bij het sluiten van de deur. Bij het verschuiven van de elementen worden de deurbladen automatisch vergrendeld. Bij het verschuiven van de doorloopdeur wordt het deurblad automatisch vergrendeld.
 • Speciaal element
  Speciaal elementen worden naar wens van de opdrachtgever uitgevoerd.

Het elementen overzicht Commandoor

Normale elementen

Elementen Commandoor - Techniek tot in detail

Elementenoverzicht Commandoor - Technische kenmerken

Elementenoverzicht Commandoor - Elementtypes 1

Elementen overzicht Commandoor - Elementtypes 2