Mobiele scheidingswanden

Categorie: Projecten Pagina 1 van 2 nl

Kindercampus Mokum Amsterdamnl

Kindercampus Mokum Amsterdam

Kindercampus Mokum Amsterdam

Kindercampus Mokum Amsterdam

Kindercampus Mokum in Amsterdam is een bijzondere school. Het is een open community die bestaat uit onderwijs, opvang, ouders én partners uit de wijk. Hun motto: ‘leren voor de toekomst, doen we nu.’ Dat betekent onder andere dat klaslokalen goed ingericht moeten worden om kinderen de juiste aandacht te geven. Denk aan een stilteruimte, het samenwerken in een klaslokaal óf zelfstandig werken in een kleinere ruimte.
Multiwal heeft Kindercampus Mokum geholpen om de verschillende lokalen écht efficiënt in te delen door verschillende schuifwanden te plaatsen. Zo kan van een grote ruimte gemakkelijk twee ruimtes worden gemaakt, zodat kinderen zich bijvoorbeeld beter kunnen focussen. Multiwal heeft alle schuifwanden op maat gemaakt, passend in het rustgevende design van de rest van de school. Zo komen design én functionaliteit in harmonie samen.

Kindercampus Mokum Amsterdam 4
Kindercampus Mokum Amsterdam 3
Kindercampus Mokum Amsterdam 2
Kindercampus Mokum Amsterdam 1
Kindercampus Mokum Amsterdam 5
Kindercampus Mokum Amsterdam 6
Kindercampus Mokum Amsterdam 7
Kindercampus Mokum Amsterdam 8
Kindercampus Mokum Amsterdam 9

Project The Factory Manchester – UKnl

Project The Factory Manchester – UK

Manchester The Factory

Bij een flexibele wand denken de meeste mensen aan een wand in een hotel of congresruimte. Maar een wand van maar liefst 21 meter hoog? Kan dat gerealiseerd worden? Wel door Multiwal.

Het gerenommeerde architectenbureau OMA Architecten, bekend van veel met prijzen bekroonde projecten, ontwierp voor de gemeente Manchester een prachtig multidisciplinair cultuurcentrum waar muziek en theater samenkomen. Daar moest een flexibele, geluidsdichte tussenwand in worden geplaatst. Door de extreme afmetingen van 21 meter hoog waren de eisen voor constructie, windbelastingen, geluidsabsorptie en geluidseisen van het hoogste niveau.

Eerder heeft Multiwal al gewerkt voor het Manchester United Stadium en hotel, dus wij zijn geen onbekende voor de gemeente Manchester. We waren uiteraard vereerd te mogen meewerken aan dit prestigieuze nieuwe project.

De wanden dienen niet alleen ter afscheiding van twee zalen maar hebben ook een belangrijke functie als absorptievelden voor de grote muziekhal. De aangebrachte absorptiepanelen zorgen niet alleen voor een goede akoestiek als de wanden in de ruimte staan, maar ook als de wanden langs de zijwanden in de parkeerwissels staan. De eisen voor de geluidsisolatie zijn zeer hoog, met een oppervlakte van twee keer 600 m2 en voorzien van dubbele deuren moet een praktijkwaarde gerealiseerd worden van 55 dB. Nadat het ontwerp was ontwikkeld, heeft Multiwal bij ITA Wiesbaden geluidstesten laten uitvoeren om te zorgen dat we aan deze isolatie-eisen zouden voldoen. Daarnaast heeft Multiwal voor deze wand de windbelasting gesimuleerd om zo met de juiste berekeningen tot een stabiele constructie te komen.

Om de elementen van 4.000 kg te kunnen verplaatsen werd er een railconstructie met passende looprollen ontworpen, waardoor de elementen met speciale parkeertechnieken en wissels kunnen worden geparkeerd. Door de combinatie van de stabiele constructie en het toepassen van het Multi Electric systeem zorgen wij voor een optimale kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Áltak Reykjaviknl

Áltak Reykjavik

felliveggur wall

Dit is een project voor Áltak Reykjavik. Hieronder vind je meer informatie:

Type: Multiwal select 100 K
Sold by: Áltak Reykjavík
Location: E7 studios, Reykjavík
Design: PR Verk ehf and Efla ehf
Installation by: Sigvaldi Sf and PR Verk ehf

Multiwal Select 100 K Altak Reykjavik Felliveggur 1
Multiwal Select 100 K Altak Reykjavik Felliveggur 2
Multiwal Select 100 K Altak Reykjavik Felliveggur 3
Multiwal Select 100 K Altak Reykjavik Felliveggur 4
Multiwal Select 100 K Altak Reykjavik Felliveggur 5
Multiwal Select 100 K Altak Reykjavik Felliveggur 6
Multiwal Select 100 K Altak Reykjavik Felliveggur 7

Bosch Stuttgartnl

Bosch Stuttgart

Bosch Stuttgart-Feuerbach Commandoor glaswanden deels open

In Stuttgart-Feuerbach zetelt de grootste trainingsafdeling van de firma Bosch. Meer dan 600 stagiairs en studenten van de Cooperative State University in de commerciële, technische en IT-sector worden door ongeveer 40 werknemers verzorgd en voorbereid op de uitdagingen van de toekomst. Bosch hecht veel belang aan de nieuwste technologie. Op het terrein, direct naast de trainingsafdeling, bevindt zich de IT-campus, die veel mogelijkheden biedt voor de IT-sector.
Deze inspanningen op het gebied van de nieuwste technologie sluit perfect aan bij de filosofie van Multiwal. Multiwal streeft ook naar de nieuwste technologie als het gaat om de perfecte paneelwanden en heeft voor deze prestigieuze Campus speciale Commandoor glaswanden ontwikkeld die uitstekend passen in de futuristische omgeving.

Met het Multi Electric systeem worden de wanden eenvoudig bediend. Als de wanden geheel zijn geopend ontstaat een prachtige grote ruimte. De wanden worden in parkeerstand ín de zijwand van de ruimte geschoven, waardoor zij onzichtbaar worden. In een handomdraai zijn de wanden weer terug te schuiven tot een volwaardige, geïsoleerde en brandwerende glazen wand. Deze is zo ontworpen dat de wand natuurlijk in de ruimte past.
Eenmaal gesloten, ontstaat een zakelijke en volledig geïsoleerde ruimte waarin besprekingen en besluiten met de diverse innovatieteams in een rustige omgeving plaatsvinden.

~Alexander Schmitt AX186021
~Alexander Schmitt AX186024
~Alexander Schmitt AX186026
~Alexander Schmitt AX186030
~Alexander Schmitt AX186031
~Alexander Schmitt AX186032
~Alexander Schmitt AX186034
~Alexander Schmitt AX186035
~Alexander Schmitt AX186038
~Alexander Schmitt AX186040
~Alexander Schmitt AX186041
~Alexander Schmitt AX186042
~Alexander Schmitt AX186045
~Alexander Schmitt AX186048
~Alexander Schmitt AX186050
~Alexander Schmitt AX186053
~Alexander Schmitt AX186056
~Alexander Schmitt AX186055
~Alexander Schmitt AX186057
~Alexander Schmitt AX185773 1

Manchester United Stadiumnl

Manchester United Stadium

Manchester united Multiwal paneelwand multi design

Bij veel voetballiefhebbers gaat het hart sneller kloppen als zij de naam Manchester United horen. Eén van de meest bekende clubs uit de Premier League van het Verenigd Koninkrijk. Old Trafford is hét stadion van de Premier League.

Ook wij zijn gecharmeerd van deze club. Daarom waren wij heel trots op de opdracht om in het hotel van Manchester United Stadium mooie, sprekende paneelwanden te leveren. Multiwal leverde in het prestigieuze hotel van Manchester United in Engeland zes prachtige mobiele paneelwanden van het type Select 100 K met het bedieningsgemak Multi Electric. In het congres- en vergaderdeel is er gekozen voor een rustgevende grijze tint, in het supportershome zijn prachtige voetbalprints aangebracht met vele verwijzingen naar de historie van de club. Premier League-waardig.

Lees op onze nieuws pagina meer over ons project bij Manchester United.

Man Utd 1
Man Utd 2
Man Utd 4
Man Utd 5

Rotterdam Ahoynl

Rotterdam Ahoy

Multiwal speelt een belangrijke rol bij het Eurovisie Songfestival. Multiwal ontwikkelde, produceerde en monteerde 600 meter mobiele paneelwanden voor Rotterdam Ahoy. Met 35 verschillende opstellingen kan het Songfestival in coronatijd in goede banen geleid worden.

Al jaren is Ahoy een trouwe klant van Multiwal. En dat is niet voor niets. Speciaal voor Ahoy produceerde Multiwal in 2018 en 2019 al speciale mobiele paneelwanden. De bijzondere constructie van het gebogen dak daagde Multiwal uit een sterk staaltje vakwerk te leveren. Door de op maat gemaakte binnenwanden kan Ahoy nu optimaal en flexibel inspelen op de verschillende activiteiten die er plaatsvinden. Eén grote ruimte of meerdere kleinere ruimten. Diverse opstellingen zijn in een handomdraai gerealiseerd.

Bijzondere dakconstructie
De dakconstructie van het Rotterdam Ahoy-complex kenmerkt zich door extreem brede vrijdragende gebogen overspanningen. Hierdoor kan het totale dak, tijdens bijvoorbeeld extreme sneeuwval of harde wind, 70 mm op en neer bewegen. Doordat de 7 meter hoge Multiwal paneelwanden zijn voorzien van gasveren kunnen deze met het dak meebewegen. Optimale werking is hierdoor gewaarborgd. Dit bewijst maar weer dat Multiwal voor iedere uitdaging een passende oplossing bedenkt.  

Facts & Figures
Naast de paneelwanden in het bestaande congrescentrum, waarvan twee wanden maar liefst 100 meter breed zijn, werd Multiwal ook gevraagd paneelwanden te plaatsen in het splinternieuwe ICC-gebouw. Vijftien paneelwanden van 7 meter hoog. De 250 geleverde elementen maken het mogelijk om in een handomdraai meer dan 35 verschillende opstellingen te creëren. Flexibiliteit in optima forma.

Bedieningsgemak
De wanden zijn door het ingenieuze Multi Electric systeem zonder moeite te openen. En als ze weer gesloten zijn, staan ze muurvast. Ze worden namelijk door de uitschuifbare drukbalken stevig tussen plafondrails en vloer geklemd. Door de dubbele elastische afsluitrubbers garandeert Multiwal ook optimale geluidsisolatie.

De voordelen van Multi Electric wanden in het kort

  • Vederlichte bediening;
  • Optimaal bedieningscomfort;
  • Gegarandeerde geluidsisolatie;
  • Supersnelle opening en sluiting;
  • Plug & play;
Rotterdam Ahoy Multiwal
Rotterdam Ahoy Multiwal Eurovision Songfestival
Rotterdam Ahoy Multiwal Hal
Rotterdam Ahoy Multiwal Paneelwand
Rotterdam Ahoy Multiwal Paneelwand Dicht
Rotterdam Ahoy Multiwal Losse Paneelwand
Rotterdam Ahoy Multiwal Paneelwand Open
Rotterdam Ahoy Multiwal Plaatsing
Rotterdam Ahoy Multiwal Afgesloten Ruimte
Rotterdam Ahoy Multiwal Paneelwand Plaatsen
Rotterdam Ahoy Multiwal Paneelwand Vastmaken
Rotterdam Ahoy Multiwal Paneelwand Openen
Ahoy Blog Paneelwand Dicht Klein
Ahoy Blog Paneelwand Open Klein
Ahoy Blog Paneelwand Dicht Klein 02

Multiwal laat de voetbalsfeer leven in Manchester United Hotelnl

Multiwal laat de voetbalsfeer leven in Manchester United Hotel

Bij veel voetballiefhebbers gaat het hart sneller kloppen als zij de naam Manchester United horen. Eén van de meest bekende clubs uit de Premier League van het Verenigd Koninkrijk. Old Trafford is hét stadion van de Premier League.

Van der Valk Udennl

Van der Valk Uden

Van der Valk Uden Multi design
IMG 1879
IMG 1880
IMG 1881
IMG 1883
IMG 1884

Sportcampus Den Haagnl

Sportcampus Den Haag

Sportcampus Den Haag mobiele paneelwanden 10 meter hoog 50 meter breed Multi Electric

Multiwal plaatste mobiele paneelwanden (ook wel beweegbare binnenwand genoemd) van 10 meter hoog en wel 50 meter breed. Uiteraard werd ook deze wand voorzien van Multi Electric.

DSD 7639
DSD 7633
DSD 7628
DSD 7666
DSD 7672
DSD 7677
DSD 7704
DSD 7741
DSD 7735
DSD 7736

Universiteit Kopenhagennl

Universiteit Kopenhagen

Universiteit_Kopenhagen

 

Sesam LåseFoldedør Fotograferet På DTUKemitorvet Bygn 220
Sesam LåseFoldedør Fotograferet På DTUKemitorvet Bygn 220
Sesam Låse

Foldedør Fotograferet På DTU
Kemitorvet Bygn 220
Sesam Låse

Foldedør Fotograferet På DTU
Kemitorvet Bygn 220
Sesam Låse

Foldedør Fotograferet På DTU
Kemitorvet Bygn 220
Sesam Låse

Foldedør Fotograferet På DTU
Kemitorvet Bygn 220
Sesam Låse

Foldedør Fotograferet På DTU
Kemitorvet Bygn 220
Sesam Låse

Foldedør Fotograferet På DTU
Kemitorvet Bygn 220
Sesam Låse

Foldedør Fotograferet På DTU
Kemitorvet Bygn 220

School in Spijkenissenl

School in Spijkenisse

school_in_Spijkenisse_paneelwand
DSC39
DSC4

Vliegveld Groningennl

Vliegveld Groningen

vliegveld_groningen_paneelwand
Groningen Airport 1
Groningen Airport 2
Groningen Airport 3

Regionaal politie crisis centrum Nijmegennl

Regionaal politie crisis centrum Nijmegen

Politie_crisis_centrum_nijmegen
Nijmegen 001
Police Nijmegen2
Police Nijmegen3
Police Nijmegen4

Verzorgingstehuis Oosterhoutnl

Verzorgingstehuis Oosterhout

Verzorgingstehuis_oosterhout_Glaswand
Hospital Oosterhout1
Hospital Oosterhout2
Hospital Oosterhout1

Gemeentehuis Burg Kirchennl

Gemeentehuis Burg Kirchen

Gemeentehuis_Burg_Kirchen_gesloten_paneelwanden
City Hall Burgkirchen1
City Hall Burgkirchen2
City Hall Burgkirchen3
City Hall Burgkirchen4

Gouvernmentsgebouw Maastrichtnl

Gouvernmentsgebouw Maastricht

Gouvernmentsgebouw_Maastricht_Paneelwanden_gesloten

Multiwal produceerde en installeerde voor het Gouvernmentsgebouw Maastricht een mobiele glaswand type view zonder verticale alluminium profielen. Als glasafwerking werd door de opdrachtgever gekozen voor gezandstraald satijnglas.

Gouvernmentsgebouw Maastricht

Groothandelsgebouw Rotterdamnl

Groothandelsgebouw Rotterdam

Groothandelsgebouw_Rotterdam_Glaswand
Groothandelsgebouw Rotterdam1
Groothandelsgebouw Rotterdam2
Groothandelsgebouw Rotterdam3
Groothandelsgebouw Rotterdam4
Groothandelsgebouw Rotterdam5

Harrods Londonnl

Harrods London

Harrods_London_Glaspaneelwand_van_binnen
Front(4)
Harrods 2
Harrods 3
Harrods 4

Gereformeerde Kerk Dievernl

Gereformeerde Kerk Diever

Gereformeerde_Kerk_Diever_Geluids_Paneelwand

Multi produceerde en monteerde in de gereformeerde kerk in Diever unieke paneelwanden in ronde uitvoeringen. Naast de ronde uitvoering zijn de elementen voorzien van akoestisch geperforeerde buitenbeplating. Welke uitgevoerd in Edel-fineer.

DSC02751
Kerk Diever1
Kerk Diever2
Kerk Diever3
Kerk Diever4
Kerk Diever5

De Bult Steenwijknl

De Bult Steenwijk

De_Bult_Steenwijk_Deels_open_paneelwanden
De Bult Steenwijk 1
De Bult Steenwijk2
De Bult Steenwijk3
De Bult Steenwijk4
De Bult Steenwijk5
De Bult Steenwijk6
De Bult Steenwijk7
De Bult Steenwijk8
De Bult Steenwijk9
De Bult Steenwijk10