Categorie: Projecten Pagina 1 van 6 nl

Project The Factory Manchester – UKnl

Project The Factory Manchester – UK

Manchester The Factory

Bij een flexibele wand denken de meeste mensen aan een wand in een hotel of congresruimte. Maar een wand van maar liefst 21 meter hoog? Kan dat gerealiseerd worden? Wel door Multiwal.

Het gerenommeerde architectenbureau OMA Architecten, bekend van veel met prijzen bekroonde projecten, ontwierp voor de gemeente Manchester een prachtig multidisciplinair cultuurcentrum waar muziek en theater samenkomen. Daar moest een flexibele, geluidsdichte tussenwand in worden geplaatst. Door de extreme afmetingen van 21 meter hoog waren de eisen voor constructie, windbelastingen, geluidsabsorptie en geluidseisen van het hoogste niveau.

Eerder heeft Multiwal al gewerkt voor het Manchester United Stadium en hotel, dus wij zijn geen onbekende voor de gemeente Manchester. We waren uiteraard vereerd te mogen meewerken aan dit prestigieuze nieuwe project.

De wanden dienen niet alleen ter afscheiding van twee zalen maar hebben ook een belangrijke functie als absorptievelden voor de grote muziekhal. De aangebrachte absorptiepanelen zorgen niet alleen voor een goede akoestiek als de wanden in de ruimte staan, maar ook als de wanden langs de zijwanden in de parkeerwissels staan. De eisen voor de geluidsisolatie zijn zeer hoog, met een oppervlakte van twee keer 600 m2 en voorzien van dubbele deuren moet een praktijkwaarde gerealiseerd worden van 55 dB. Nadat het ontwerp was ontwikkeld, heeft Multiwal bij ITA Wiesbaden geluidstesten laten uitvoeren om te zorgen dat we aan deze isolatie-eisen zouden voldoen. Daarnaast heeft Multiwal voor deze wand de windbelasting gesimuleerd om zo met de juiste berekeningen tot een stabiele constructie te komen.

Om de elementen van 4.000 kg te kunnen verplaatsen werd er een railconstructie met passende looprollen ontworpen, waardoor de elementen met speciale parkeertechnieken en wissels kunnen worden geparkeerd. Door de combinatie van de stabiele constructie en het toepassen van het Multi Electric systeem zorgen wij voor een optimale kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Áltak Reykjaviknl

Áltak Reykjavik

felliveggur wall

Type: Multiwal select 100 K
Sold by: Áltak Reykjavík
Location: E7 studios, Reykjavík
Design: PR Verk ehf and Efla ehf
Installation by: Sigvaldi Sf and PR Verk ehf

Multiwal Select 100 K Altak Reykjavik Felliveggur 1
Multiwal Select 100 K Altak Reykjavik Felliveggur 2
Multiwal Select 100 K Altak Reykjavik Felliveggur 3
Multiwal Select 100 K Altak Reykjavik Felliveggur 4
Multiwal Select 100 K Altak Reykjavik Felliveggur 5
Multiwal Select 100 K Altak Reykjavik Felliveggur 6
Multiwal Select 100 K Altak Reykjavik Felliveggur 7

Manchester United Stadiumnl

Manchester United Stadium

Manchester united Multiwal paneelwand multi design

Bij veel voetballiefhebbers gaat het hart sneller kloppen als zij de naam Manchester United horen. Eén van de meest bekende clubs uit de Premier League van het Verenigd Koninkrijk. Old Trafford is hét stadion van de Premier League.

Ook wij zijn gecharmeerd van deze club. Daarom waren wij heel trots op de opdracht om in het hotel van Manchester United Stadium mooie, sprekende paneelwanden te leveren. Multiwal leverde in het prestigieuze hotel van Manchester United in Engeland zes prachtige mobiele paneelwanden van het type Select 100 K met het bedieningsgemak Multi Electric. In het congres- en vergaderdeel is er gekozen voor een rustgevende grijze tint, in het supportershome zijn prachtige voetbalprints aangebracht met vele verwijzingen naar de historie van de club. Premier League-waardig.

Lees op onze nieuws pagina meer over ons project bij Manchester United.

Man Utd 1
Man Utd 2
Man Utd 4
Man Utd 5

Rotterdam Ahoynl

Rotterdam Ahoy

Multiwal speelt een belangrijke rol bij het Eurovisie Songfestival. Multiwal ontwikkelde, produceerde en monteerde 600 meter mobiele paneelwanden voor Rotterdam Ahoy. Met 35 verschillende opstellingen kan het Songfestival in coronatijd in goede banen geleid worden.

Al jaren is Ahoy een trouwe klant van Multiwal. En dat is niet voor niets. Speciaal voor Ahoy produceerde Multiwal in 2018 en 2019 al speciale mobiele paneelwanden. De bijzondere constructie van het gebogen dak daagde Multiwal uit een sterk staaltje vakwerk te leveren. Door de op maat gemaakte binnenwanden kan Ahoy nu optimaal en flexibel inspelen op de verschillende activiteiten die er plaatsvinden. Eén grote ruimte of meerdere kleinere ruimten. Diverse opstellingen zijn in een handomdraai gerealiseerd.

Bijzondere dakconstructie
De dakconstructie van het Rotterdam Ahoy-complex kenmerkt zich door extreem brede vrijdragende gebogen overspanningen. Hierdoor kan het totale dak, tijdens bijvoorbeeld extreme sneeuwval of harde wind, 70 mm op en neer bewegen. Doordat de 7 meter hoge Multiwal paneelwanden zijn voorzien van gasveren kunnen deze met het dak meebewegen. Optimale werking is hierdoor gewaarborgd. Dit bewijst maar weer dat Multiwal voor iedere uitdaging een passende oplossing bedenkt.  

Facts & Figures
Naast de paneelwanden in het bestaande congrescentrum, waarvan twee wanden maar liefst 100 meter breed zijn, werd Multiwal ook gevraagd paneelwanden te plaatsen in het splinternieuwe ICC-gebouw. Vijftien paneelwanden van 7 meter hoog. De 250 geleverde elementen maken het mogelijk om in een handomdraai meer dan 35 verschillende opstellingen te creëren. Flexibiliteit in optima forma.

Bedieningsgemak
De wanden zijn door het ingenieuze Multi Electric systeem zonder moeite te openen. En als ze weer gesloten zijn, staan ze muurvast. Ze worden namelijk door de uitschuifbare drukbalken stevig tussen plafondrails en vloer geklemd. Door de dubbele elastische afsluitrubbers garandeert Multiwal ook optimale geluidsisolatie.

De voordelen van Multi Electric wanden in het kort

  • Vederlichte bediening;
  • Optimaal bedieningscomfort;
  • Gegarandeerde geluidsisolatie;
  • Supersnelle opening en sluiting;
  • Plug & play;
Rotterdam Ahoy Multiwal
Rotterdam Ahoy Multiwal Eurovision Songfestival
Rotterdam Ahoy Multiwal Hal
Rotterdam Ahoy Multiwal Paneelwand
Rotterdam Ahoy Multiwal Paneelwand Dicht
Rotterdam Ahoy Multiwal Losse Paneelwand
Rotterdam Ahoy Multiwal Paneelwand Open
Rotterdam Ahoy Multiwal Plaatsing
Rotterdam Ahoy Multiwal Afgesloten Ruimte
Rotterdam Ahoy Multiwal Paneelwand Plaatsen
Rotterdam Ahoy Multiwal Paneelwand Vastmaken
Rotterdam Ahoy Multiwal Paneelwand Openen
Ahoy Blog Paneelwand Dicht Klein
Ahoy Blog Paneelwand Open Klein
Ahoy Blog Paneelwand Dicht Klein 02

Multiwal laat de voetbalsfeer leven in Manchester United Hotelnl

Multiwal laat de voetbalsfeer leven in Manchester United Hotel

Bij veel voetballiefhebbers gaat het hart sneller kloppen als zij de naam Manchester United horen. Eén van de meest bekende clubs uit de Premier League van het Verenigd Koninkrijk. Old Trafford is hét stadion van de Premier League.