Mobiele scheidingswanden

Geen wand te hoog voor Multiwalnl

Geen wand te hoog voor Multiwal

OMA_Beeld

Bij een flexibele wand denken de meeste mensen aan een wand in een hotel of congresruimte. Maar een wand van maar liefst 21 meter hoog? Kan dat gerealiseerd worden? Wel door Multiwal.

Geen wand te hoog voor Multiwal in ManchesterHet gerenommeerde architectenbureau OMA Architecten, bekend van veel met prijzen bekroonde projecten, ontwierp voor de gemeente Manchester een prachtig multidisciplinair cultuurcentrum waar muziek en theater samenkomen. Daar moest een flexibele, geluidsdichte tussenwand in worden geplaatst. Door de extreme afmetingen van 21 meter hoog waren de eisen voor constructie, windbelastingen, geluidsabsorptie en geluidseisen van het hoogste niveau.
Eerder heeft Multiwal al gewerkt voor het Manchester United Stadium en hotel, dus wij zijn geen onbekende voor de gemeente Manchester. We waren uiteraard vereerd te mogen meewerken aan dit prestigieuze nieuwe project.

De wanden dienen niet alleen ter afscheiding van twee zalen maar hebben ook een belangrijke functie als absorptievelden voor de grote muziekhal. De aangebrachte absorptiepanelen zorgen niet alleen voor een goede akoestiek als de wanden in de ruimte staan, maar ook als de wanden langs de zijwanden in de parkeerwissels staan. De eisen voor de geluidsisolatie zijn zeer hoog, met een oppervlakte van twee keer 600 m2 en voorzien van dubbele deuren moet een praktijkwaarde gerealiseerd worden van 55 dB. Nadat het ontwerp was ontwikkeld, heeft Multiwal bij ITA Wiesbaden geluidstesten laten uitvoeren om te zorgen dat we aan deze isolatie-eisen zouden voldoen. Daarnaast heeft Multiwal voor deze wand de windbelasting gesimuleerd om zo met de juiste berekeningen tot een stabiele constructie te komen.

Om de elementen van 4.000 kg te kunnen verplaatsen werd er een railconstructie met passende looprollen ontworpen, waardoor de elementen met speciale parkeertechnieken en wissels kunnen worden geparkeerd. Door de combinatie van de stabiele constructie en het toepassen van het Multi Electric systeem zorgen wij voor een optimale kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Multiwal: moved by quality.